Energieprestatiecertificaat

Opmaak van EPC-attest

Het EPC of energieprestatiecertificaat is een verplicht attest voor elke woning die verkocht of verhuurd wordt. Ook voor de verkoop of verhuur van appartementen, studio’s of niet-residentiële panden is een EPC-attest verplicht. Het biedt mogelijke kopers of huurders inzicht in het energieverbruik van een gebouw en geeft meteen advies om het te verlagen.

Het EPC wordt opgemaakt door een erkende energiedeskundige (type A). Bij Feys hebben we verschillende energiedeskundigen in dienst.

E-score van rood tot groen

De EPC-deskundige brengt in kaart hoe energiezuinig (of energieverslindend) een gebouw is. Dat wordt vertaald in een energielabel met een kleur en een letter. Groen en A++ staan daarbij voor zeer energiezuinige gebouwen, rood en F voor gebouwen met de slechtste energieprestaties.

Naast het EPC-label is er ook de energiescore, uitgedrukt in kWh/m2 per jaar. Hoe lager die is, hoe lager het energieverbruik zal zijn.

Op het EPC-attest staan ook nog enkele (niet-bindende) aanbevelingen om een betere energiescore te halen

Verplicht EPC bij verkoop of verhuur

Het energieprestatiecertificaat is sinds een aantal jaar verplicht bij elke verkoop of verhuur van een woning, appartement of niet-residentieel pand. Onze energiedeskundigen brengen uw EPC snel en efficiënt in orde.

Eerst voeren ze ter plaatse een EPC-audit uit, daarna registreren ze de data in de software van het VEKA en tot slot maken ze het attest op. Dit is het attest dat verkopers of verhuurders moeten kunnen voorleggen aan kopers of huurders.

Vraag een offerte

Een EPC-attest nodig bij verkoop of verhuur?